Gastro tražilica ovoga je puta zavirila u jedan od najpoznatijih zagrebačkih restorana – Konobu Didov San, mjesto gdje se već desetljećima čuvaju i njeguju okusi Dalmatinske zagore i Hercegovine.
Iza ove uspješne priče stoji obitelj Topić iz Imotskog, koja je još 1978. godine započela svoj ugostiteljski put kroz legendarni restoran Borik. Taj je restoran bio sinonim za domaću kuhinju sve do 2001., kada se obitelj seli u Zagreb i otvara Konobu Didov San.
Danas restoran posluje na dvije lokacije – u srcu Gornjeg grada i na Kajzerici – gdje autentičan ambijent i rustikalni detalji stvaraju jedinstvenu atmosferu domaćinstva i tradicije.
Na samom početku posjeta, ekipu je dočekao bogat stol s tradicionalnim delicijama: dalmatinski pršut star tri godine, domaći sirevi, uštipci, kajmak i soparnik – klasik koji se rijetko gdje može kušati.
U nastavku su predstavljeni specijaliteti koji prizivaju mirise i okuse djetinjstva: žablji kraci, jegulja i mesna jela pripremljena na starinski način, sve posluženo uz domaće priloge i ugođaj koji podsjeća na bakinu kuhinju.