Radio NURadio NU
  • Najnovije
  • Radio
  • Lokalac
  • Hercegovina
  • Hrvatska
  • Politika
  • Događaji
  • Crna kronika
  • Kultura
  • Sport
  • Magazin
    • Moda
    • Zdravlje
    • Gastro
    • Celebrity
Radio NURadio NU
  • Najnovije
  • Radio
  • Lokalac
  • Hercegovina
  • Hrvatska
  • Politika
  • Događaji
  • Crna kronika
  • Kultura
  • Sport
  • Magazin
  • Najnovije
  • Radio
  • Lokalac
  • Hercegovina
  • Hrvatska
  • Politika
  • Događaji
  • Crna kronika
  • Kultura
  • Sport
  • Magazin
    • Moda
    • Zdravlje
    • Gastro
    • Celebrity
Prati nas
© 2025. Dogan media j.d.o.o.
Magazin

Kako zasladiti kavu bez šećera? Isprobajte ove prirodne alternative

Redakcija
10. travnja 2025.
Vrijeme za čitanje teksta: 2 min.
Image by jcomp on Freepik
Dijeli
- SADRŽAJ POČINJE NAKON OGLASA -

Ako želite smanjiti unos šećera, ali i dalje uživati u slatkoj kavi, postoji nekoliko prirodnih zaslađivača koji su izvrsna alternativa.

Neke od najboljih opcija su med i cimet, dva prirodna sastojka koja mogu učiniti vašu kavu slatkom, zdravijom i punijom okusa.

Med: Prirodni zaslađivač s mnogim koristima

Med je jedan od najstarijih prirodnih zaslađivača koji osim slatkog okusa sadrži i mnoge hranjive tvari. U usporedbi s običnim rafiniranim šećerom, med sadrži vitamine, minerale i antioksidanse koji podržavaju zdravlje.

Med je bogat vitaminom C, B vitaminima, kalcijem i željezom, koji mogu pomoći u jačanju imunološkog sustava i poboljšanju cjelokupnog zdravlja.

Osim toga, ima niži glikemijski indeks od bijelog šećera, što znači da neće izazvati nagli porast razine šećera u krvi, već će osigurati ravnomjerniji dotok energije.

Možda vas i ovo zanima

Imoćanin Ante Cash o zabrani Thompsonovog koncerta u Zagrebu: ‘Lijepo je vidjeti da se istinu ne može zaustaviti ničim’
VIDEO Thompson iznenadio publiku na Višnjiku: Tisuće ljudi eruptirale oduševljenjem na duhovnom koncertu
VIDEO Prekinuo s Imoćankom zbog “Jure Francetića”: Šapnula mu stihove pa je pobjegao s plaže
Cijene kave i kakaa ruše rekorde

Za dodavanje meda u kavu dovoljno je staviti malu žličicu, ovisno o tome koliko želite da vam kava bude slatka. Idealno je koristiti sirovi i neprerađeni med jer zadržava sve hranjive tvari koje su prisutne u prirodnom medu. S obzirom na to da je med vrlo sladak, često je dovoljno koristiti samo malu količinu.

- OGLAS -

Cimet: Zaslađivač koji čini kavu bogatom i zdravom

Cimet je još jedan prirodni zaslađivač koji osim što poboljšava okus kave pruža i brojne zdravstvene prednosti. Bogat je antioksidansima koji pomažu u smanjenju slobodnih radikala u tijelu i poboljšavaju zdravlje.

Osim toga, cimet ima protuupalna svojstva, može pomoći u smanjenju razine šećera u krvi i poboljšanju osjetljivosti na inzulin. Cimet je posebno koristan za osobe koje žele kontrolirati razinu šećera u krvi jer se smatra da stabilizira glukozu u krvi i smanjuje inzulinsku rezistenciju.

Dodajte prstohvat cimeta u svoju kavu – i to je sve. Cimet se savršeno uklapa u gotovo sve vrste kave, bilo da je riječ o crnoj kavi, cappuccinu, latteu ili espressu. Možete koristiti svježi cimet u prahu ili čak štapić cimeta za obogaćivanje arome. Cimet u kavi ne samo da će je zasladiti već će joj dodati bogatiji, topliji okus i aromu začina, piše Index.

- OGLAS -
Oznake:kavašećer
Vaša reakcija na ovaj članak…
Obožavam!0
Mig, mig!0
Sretno!0
Tužno!0
Plačem!0
Prethodna vijesti Ako imate ovu krvnu grupu, veća je šansa da obolite od raka
Sljedeća vijest Specijalci u akciji diljem županije: Deseci uhićenih zbog krijumčarenja droge
- OGLAS -
 
Pojedine rubrike ovog portala mogu donositi sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina.
 
IMPRESSUM // OGLAŠAVANJE NA PORTALU
 
Sva prava pridržana (c) 2025. DOGAN MEDIA j.d.o.o.
Sva prava pridržana (c) 2025. Dogan media j.d.o.o.