Druga epizoda emisije Dalmatinska marenda: Imotski

Redakcija 23/10/2024
Ažurirano 2024/10/24 at 7:11 AM
1 Min Čitanja
Foto: HRT
- TEKST ZAPOČINJE NAKON OGLASA -

Serija otkriva običaj marende povezujući ga s kulturnim, društvenim i gastronomskim aspektima života u Dalmaciji.

Voditeljica Lada Bonacci kroz osam nas epizoda vodi u različita mjesta: Split, Jesenice, Brač (Supetar), Hvar (Stari Grad), Kaštela, Sinj, Makarsku i Imotsku krajinu, gdje u razgovoru s dugogodišnjim ugostiteljima i kuharima otkriva tradicionalna “marendaška” jela, poput tripica, tingula, gregade, bakalara, pašticade, koja su nekoć prehranjivala dalmatinske obitelji.

Serija se ne bavi samo marendom kao obrokom, već i konceptom dalmatinskog načina života, trenutka opuštanja kada se, između 10 i 13 sati, predahne od posla, uživa u jednostavnom, ali hranjivom obroku.

U četvrtak, 24. listopada na Prvom programu u 15:20 prikazuje se druga epizoda emisije Dalmatinska marenda: Imotski.

Imotski je destinacija koja privlači zaljubljenike u netaknutu prirodu i aktivan odmor, poglavito zbog Crvenog i Modrog jezera.

- OGLAS -

Osim prirodnih ljepota, provjerili smo i što ovdje lokalni ljudi jedu za marendu, u pauzi od posla. Kod ugostitelja Jurice Grbavca probali smo pivca i puru, specijalitet Imotske krajine.

 

- OGLAS -

 

 

- OGLAS -

- OGLAS -
Dijeli ovu vijest