Serija otkriva običaj marende povezujući ga s kulturnim, društvenim i gastronomskim aspektima života u Dalmaciji.
Voditeljica Lada Bonacci kroz osam nas epizoda vodi u različita mjesta: Split, Jesenice, Brač (Supetar), Hvar (Stari Grad), Kaštela, Sinj, Makarsku i Imotsku krajinu, gdje u razgovoru s dugogodišnjim ugostiteljima i kuharima otkriva tradicionalna “marendaška” jela, poput tripica, tingula, gregade, bakalara, pašticade, koja su nekoć prehranjivala dalmatinske obitelji.
Serija se ne bavi samo marendom kao obrokom, već i konceptom dalmatinskog načina života, trenutka opuštanja kada se, između 10 i 13 sati, predahne od posla, uživa u jednostavnom, ali hranjivom obroku.
U četvrtak, 24. listopada na Prvom programu u 15:20 prikazuje se druga epizoda emisije Dalmatinska marenda: Imotski.
Imotski je destinacija koja privlači zaljubljenike u netaknutu prirodu i aktivan odmor, poglavito zbog Crvenog i Modrog jezera.
- OGLAS -
Osim prirodnih ljepota, provjerili smo i što ovdje lokalni ljudi jedu za marendu, u pauzi od posla. Kod ugostitelja Jurice Grbavca probali smo pivca i puru, specijalitet Imotske krajine.
- OGLAS -