Marko Lozo nakon osvajanja 3. HNL-jug: Zasluženo smo prvi

"Mislim da su ovo zdravi temelji za daljnji napredak druge momčadi i daljnji napredak mladih igrača kroz drugu momčad"

Hajduk II danas je osigurao plasman u 2. HNL pobjedom nad dubrovačkim GOŠK-om 5:1.

Oduševljenje ispunjavanjem postavljenog cilja nije skrivao trener momčadi Marko Lozo.
– Hvala svima na čestitkama prije svega. Zakazani plan, tj. cilj je ostvaren, ali prije svega raduje što smo ostvarenjem ovog cilja napravili temelje za budućnost. Napravili smo temelj za B momčad kako bi se i mlađi igrači mogli razvijati u budućnosti. Mislim da su ovo zdravi temelji za daljnji napredak druge momčadi i daljnji napredak mladih igrača kroz drugu momčad.

Četiri kola prije kraja imate 13 bodova više od drugoplasiranih Hrvaca?
– Zasluženo imamo više. Mislim da smo tijekom sezone pokazali da smo najbolja momčad 3. HNL i zasluženo smo tu gdje jesmo.

Posebno ste opasni na glavnom poljudskom travnjaku. U tri utakmice gol razlika 16:2?
– To samo od sebe govori da smo predominantni kako tehnički, tako i taktički. Ponovno kažem, zasluženo smo prvi.

U Hajduku II je dosta mladih igrača. Na koliko njih bi trener Carrillo mogao računati?
– Ima ih podosta. Raduje što imamo dosta dobru generaciju ’99. / ’00. koje dolazi. Iz tog razloga sam i rekao da su temelji stvoreni za njih, kako bi njih mogli razvijati i ja sam uvjeren da bi oni jednoga dana kroz ovo što smo mi napravili doći do prve momčadi.

Koliko će se biti lakše razvijati tim igračima u 2. HNL, s obzirom na to da je u 3. HNL dosta sporiji tempo nogometa i lošiji travnjaci?
– Gledajući s te perspektive će biti puno lakše jer je kvalitetniji nogomet i moći će se kvalitetnije razvijati. Da li će to tako biti u budućnosti vrijeme će pokazati, ali ja sam uvjeren da ‘oće.

Druga liga je novi izazov za vas i za ove momke?
– Naravno, za svakoga je rang više veći izazov. Kad dođeš u taj rang opet imaš neke ciljeve, opet želiš biti prvi i Hajduk treba, bez obzira koja je momčad, ići na pobjedu. Uvijek treba biti pritisak pobjede pogotovo kod mlađih igrača, jer tako će lakše stasati i podnijeti pritisak kada dođe u prvu ekipu. – zaključio je Lozo.

KOMENTIRAJ

Komentara