Idućih dana vrijeme će biti baš pravo kasnoproljetno. Bit će uglavnom sunčano, no budući da i dalje neće biti sasvim stabilno, bit će poslijepodnevnih lokalnih pljuskova i grmljavine, a njihova raspodjela bit će slična onoj točkama na psu dalmatincu, uz ipak malo veću zastupljenost u gorju.

Pritom će i temperatura zraka rasti, i jutarnja i dnevna. Na more će samo rijetko zalutati poneki pljusak. Do ponedjeljka će puhati slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak, a od utorka ponovno jugo, s kojim će porasti i vjerojatnost za nestabilnosti piše HRT.

Petak – djelomice sunčano i nestabilno

U istočnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, no uz povremeno umjerenu naoblaku, posebice poslijepodne, kada lokalno može biti ponekog pljuska pa i grmljavine, vjerojatnije u Posavini te u gorju. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 25 °C.

Podjednaka temperatura bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz djelomice sunčano vrijeme, i uz nešto veću vjerojatnost za mjestimične pljuskove i grmljavinu.

Na sjevernom Jadranu i u gorju također barem djelomice sunčano, a uz jači dnevni razvoj oblaka treba računati na lokalne pljuskove, ponajprije u unutrašnjosti Istre te u dijelu Gorskog kotara. Vjetar slab, ujutro i tiho pa po kotlinama može biti i kratkotrajne magle, a danju će na moru puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano uz jači dnevni razvoj oblaka te poneki pljusak u unutrašnjosti, rijetko moguće i uz obalu. Ujutro će mjestimice puhati slaba bura, a danju do umjeren sjeverozapadni i zapadni, uz obalu ponegdje i jugozapadni vjetar s kojima će more biti uglavnom malo valovito.

Na jugu Hrvatske, gdje je temperatura mora ponegdje i oko 23 °C, također prevladavajuće sunčano uz malu vjerojatnost za poneki pljusak. Najniža temperatura zraka od 12 do 16 °C, a najviša 23 ili 24 °C.

Od vikenda – još toplije, ali i dalje ne stabilno

Za vikend i početkom idućeg tjedna u unutrašnjosti će i dalje biti ponekog poslijepodnevnog pljuska. Temperatura zraka bit će sve viša. Od utorka ponovno malo nestalnije vrijeme, s više oblaka te češćom pojavom pljuskova. Povremeno će puhati slab i umjeren sjeveroistočni vjetar.

Na moru će vjerojatnost za poneki neverin sve do utorka biti vrlo mala, uglavnom u subotu u Istri. Prevladavat će sunčano vrijeme uz slabu i umjerenu buru i sjeverozapadni vjetar te najvišu temperaturu često i do 27 °C. Od utorka ponovno jugo te više oblaka, a i vjerojatnost za mjestimičnu kišu bit će veća.

Komentari

komentari