I početak svibnja bit će iznadprosječno topao, ali ipak u većini Hrvatske ne ovako – gotovo ekstremno, uglavnom i rekordno – kako je bilo tijekom travnja. I kiše će biti više, osobito u drugoj polovini ovoga tjedna. Pritom će u utorak biti manje vjetrovito nego u ponedjeljak, a od srijede do petka na Jadranu će ponovno biti mjestimice jakog juga.

Praznik rada – većinom sunčano i toplo, ali ne i stabilno

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne je uz umjeren razvoj oblaka mala vjerojatnost za poneki pljusak. Bit će većinom vrlo toplo, ali ipak uz temperaturu malo nižu nego prošlih dana.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, a poslijepodne uz više oblaka mala je vjerojatnost za kratkotrajne pljuskove. Jutarnja temperatura od do °C, a poslijepodnevna oko 25 °C.

Barem djelomice sunčano bit će i u gorju i na sjevernom Jadranu. Uz umjeren i jak razvoj oblaka poslijepodne su u gorskim krajevima mogući lokalni pljuskovi, a malo kiše prema večeri te u noći može pasti i na sjevernom Jadranu. Jutarnja temperatura u gorju i unutrašnjosti Istre od 8 do 11 °C, na moru od 13 do 16 °C, a najviša dnevna između 22 i 25 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, poslijepodne uz umjerenu naoblaku. Mala je vjerojatnost za poneki pljusak u unutrašnjosti. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, prema otvorenom sjeverozapadni, a more malo valovito. Poslijepodnevna temperatura između 24 i 26 °C.

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano, uz temperaturu između 25 i 28 °C. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, prema otvorenom sjeverozapadni.

Od srijede – i dalje relativno toplo, ali uz povremenu kišu

U srijedu u kopnenom području barem djelomice sunčano, poslijepodne uz mogućnost lokalnih pljuskova. Od četvrtka promjenljivo i nestabilno, uz čestu kišu, ponegdje i grmljavinu, ali i dalje razmjerno toplo.

Pljuskovi su u srijedu mogući na sjevernom Jadranu, dok će u Dalmaciji još biti barem djelomice sunčano. Od četvrtka posvuda promjenljivo i nestabilno, uz čestu kišu, pa i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, koji bi u Dalmaciji lokalno mogli biti i obilniji. Puhat će umjereno do jako jugo, na sjevernom dijelu slaba do umjerena bura, piše HRT.

Komentari

komentari