Vodeća Croatia gostuje u susjednoj Ivanbegovini, kod Kamena koji se bori za ostanak u ligi. Crni su u pozitivnom nizu, prošlo kolo su svladali Split na Parku mladeži pa vjeruju da može pasti i Croatia. Sigurno je da će tribine biti ispunjene i da neće nedostajati borbe na terenu. Zanimljivo da Kamen nije pobjedio Croatiu skoro pet godina, vjeruju da je došlo vrijeme za prekid negativnog niza, piše Dalmacija News.

Biogradski Primorac ide na daleko gostovanje u Dubrovnik, kod pretposljednjeg GOŠK-a. Dubrovčani u posljednja tri kola imaju dva minimalna gostujuća poraza kod momčadi iz vrha, stobrečkog Primorca i Croatie te domaću pobjedu protiv Splita. Gosti su puni samopouzdanja te najavljuju da u Dubrovnik idu po tri boda.

RNK Split ide u Kaštel Stari kod posljednjeg Vala a kao što smo pisali, ovaj tjedan smijenjen je Ivan Pudar, momčad će do daljnjeg voditi Armando Marenzi. Do tri boda s kojima drže priključak u vrhu, Crveni će morati bez bitnog igrača sredine terena, Jure Gale, koji pauzira zbog tri žuta kartona.

Derbi Cetinske krajine igraju Hrvace i Junak, dvije su to momča momčadi u različitm raspoloženjima. Domaća momčad konstantno je u vrhu Treće lige, dok se Junak i ove sezone bori za ostanak. Ovaj tjedan dobili su novog predsjednika Duju Maleša te novu upravu. Prva odluka novog vodstva bila je raskid suradnje s trenerom Vikom Lalićem, momčad je tako preuzeo njegov pomoćnik Stipe Grčić.

U Pločama se sastaju susjedi na ljestvici, ali i geografski susjedi, Jadran i Zmaj iz Blata. Jadran je cijelu sezonu u gornjem dijelu ljestvice, nemaju briga oko ostanka, a vrlo blizu tome su i gosti iz Blata. Proteklo kolo svladali su Zagoru pogotkom iz kontroverznog kaznenog udarca, tim bodovima došli su do devetog mjesta i šest bodova više od zone ispadanja.

Zagori je svaka domaća utakmica do kraja sezone pod imperativom pobjede, pa tako i današnja kad im dolazi Imotski. Nisu ni gosti u puno boljoj situaciji od domaće ekipe, njih također čeka sedam neizvjesnih kola. Hendikep za Zagoru bit će izostanak pouzdanog vratara Nikše Vukića, gosti dolaze bez Ivana Leke i Martina Grubišića.

Ljestvica:
1. Croatia  48
2. Primorac (B)  43
3. Zadar  40
4. Split  40
5. Primorac  37
6. Urania  36
7. Hrvace  36
8. Jadran LP  35
9. Zmaj  28
10. Kamen  26
11. Imotski  24
12. Zagora  23
13. Neretvanac  23
14. Junak  22
15. GOŠK Dubrovnik  22
16. Val  22

Komentari

komentari