Kao i obično, ni s vremenom na petak trinaesti, a ni sljedećih barem tjedan dana, svi neće biti zadovoljni, osim oni koji vole proljetno promjenljivo i relativno toplo vrijeme. “Petak, ujutro ponegdje još kiša, pa djelomice sunčano.

Nakon mjestimične kiše koje bi u zapadnoj Slavoniji moglo biti tijekom noći i ranog jutra, veći dio dana na istoku zemlje bit će djelomice ili pretežno sunčano. Vjetar većinom slab jugozapadni i zapadni. I dalje razmjerno toplo uz temperaturu od 22 do 24 °C, piše HRT.

U središnjoj Hrvatskoj još bi ujutro moglo ponegdje nakratko biti kiše, a zatim će se razvedriti pa će u većini krajeva prevladavati sunčano. Zapuhat će jugozapadnjak koji bi na sjeverozapadu mogao biti i umjeren. Jutarnja će temperatura biti od 9 do 11 °C, a dnevna od 20 do 22 °C.

Nakon ponegdje vrlo obilne kiše tijekom četvrtka, na sjevernom Jadranu i u gorju u petak će biti toplije, uz više sunčanog vremena, a kiša je moguća još uglavnom u jutarnjim satima. Vjetar većinom slab, samo rijetko u gorju umjeren jugozapadni.

U Dalmaciji će mjestimične kiše biti uglavnom u noći i ujutro. Već prijepodne postupno će se razvedriti pa će poslijepodne biti sunčano. Ujutro će još puhati slabo jugo, a sredinom dana okrenut će na sjeverozapadni vjetar, također većinom slab. Jutarnja temperatura od 10 do 14 °C, a najviša dnevna od 19 do 22 °C.

Na jugu Hrvatske podjednako toplo, uz prevladavajuće sunčano vrijeme, ali nije isključena mogućnost kratkotrajnog pljuska, uglavnom prijepodne. Vjetar će okrenuti na sjeverozapadni, većinom slab pa će more biti mirno ili malo valovito.”

Vikend – toplije, u nedjelju i oblačnije, a promjenljivo i u sljedećem tjednu

“Subota će u unutrašnjosti biti suha i sunčana, a sunčanog će vremena biti još i u prvom dijelu nedjelje. No, od nedjelje poslijepodne treba računati na promjenljivije vrijeme, koje će potrajati veći dio sljedećeg tjedna. Osim svježijeg jutra u subotu, ostalih će dana biti uglavnom razmjerno toplo, najtoplije za vikend.

Na Jadranu će subota također biti većinom sunčana i ugodno topla. Puhat će mjestimice umjerena bura i sjeverozapadni vjetar. U nedjelju će bura na dijelu sjevernog Jadrana jačati, dok će drugdje zapuhati jugo i bit će promjenljivije, no i dalje razmjerno toplo. Promjenljivo vrijeme nastavit će se i sljedeći tjedan, uz manji pad temperature zraka.”

Komentari

komentari