“Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom naše stranke i naših birača. … Protivimo se ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.” – stoji u odluci koju je jednoglasno usvojio Gradski odbor HDZ-a Imotski.

Odluku, donesenu u ime HDZ-a grada Imotskog i okolnih općina, a koju potpisuje gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić, u nastavku donosimo u cjelosti.

Jednoglasna odluka

“Gradski odbor HDZ-a Imotski u koordinaciji općinskih odbora HDZ-a Imotske krajine se zalaže za borbu protiv svih vrsta nasilja, a pogotovo nasilja nad ženama i obitelji.

Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom naše stranke i naših birača što je opisano u članku 2. stavka 1. statuta HDZ-a:

„HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda“.

Slijedom navedenoga i vodeći se mišljenjem i stavovima vlastitih članova i simpatizera protivimo se ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a
Ivan Budalić

Komentari

komentari