Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo osobna vozila državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta, orkanskog vjetra, snježne vijavice, snijega, HAK savjetuje vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i u suprotnom smjeru. Zbog popunjenosti odmorišta na autocesti A1, HAK moli vozače da ne kreću na put između unutrašnjosti i Dalmacije do smirivanja vremenskih uvjeta.

Na autocesti A1 kod čvora Pirovac opasnost je od naleta na psa.Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog predmeta na kolniku na dionici Lučko – Jankomir (oko 1,5 kilometar prije PUO Plitvice u smjeru Bregane) mole se vozači za dodatan oprez.

Zbog prevrnutih teretnih vozila na cesti između Gračaca i Obrovca na nekoliko dionica vozi se otežano jednim trakom zbog naizmjeničnog propuštanja vozila.

U prekidu su trajektne linije: Prizna – Žigljen, Lopar – Valbiska, Stinica-Mišnjak, katamaranska linije: Vis- Split, Ubli – V. Luka – Hvar -Split, Mali Lošinj – Cres – Rijeka, Novalja – Rab – Rijeka i brodska linija: Mali Lošinj – Unije – Susak. Katamaran na liniji Jelsa- Bol- Split ide iz Starigrada za Split bez uplovljavanja u luke Jelsa i Bol. Trajekt na linija Brestova – Porozina ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad tri tone nosivosti.

Linija 9141 Pula – Unije – Susak – M.Lošinj – Ilovik -Silba – Zadar od petka, 23. ožujka neće voziti zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima

Komentari

komentari