Hajduk II s minimalnih je 1:0 slavio protiv Solina u prvenstvenoj utakmici odigranoj na Poljudu.

Po svemu prikazanom momčad Siniše Oreščanina je potpuno zasluženo upisala ova tri boda, imali su Bijeli inicijativu tijekom svih 90 minuta, stvorili su cijeli niz šansi, a ključni trenutak utakmice dogodio se u 12. minuti kada je Ivan Delić nakon sjajne akcije postigao pobjednički pogodak.

Bila je to sjajna akcija Hajduka, povukao je Tonio Teklić kroz sredinu, oslobodio se dvojice igrača, predao Josipu Bašiću koji s desne strane odlično pronalazi Delića, ovaj iz prvog pokušaja gađa gredu, a nakon odbijanca ipak pronalazi put do mreže.

U nastavku prvog dijela imali su Bijeli još dvije vrlo dobre prilike za povećanje vodstva. Najprije je u 17. minuti Domagoj Bradarić pogodio vanjski dio mreže nakon duplog pasa s Antom Palaversom, a zatim je pred sam kraj poluvremena Michele Šego propustio stopostotnu šansu nakon što ga je Delić izbacio u situaciju jedan na jedan. Napadač Bijelih pucao je pored vrata.

Gosti iz Solina imali su najbolju priliku u 64. minuti kada je Marko Farić ubacio pred vrata Hajduka odakle je Baldo Cicijelj tukao glavom, ali njegov udarac nije bio dovoljno precizan.

Imao  je Hajduk nakon toga još dvije odlične prilike. Najprije je Delić u 72. minuti idealno uposlio usamljenog Teklića na 10 metara, veznjak Bijelih je uputio udarac i pogodio točno u Damira Ćavara koji se u posljednji trenutak uspio vratiti u obranu.

Samo tri minute kasnije Delić je ubacio na pet metara za Leona Krekovića koji je bio u odličnoj poziciji, ali požrtvovno se pred njega bacio vratar Solina Ivan Jelić i uspio spriječiti gotovo siguran pogodak.

Do kraja utakmice Bijeli su rutinski čuvali stečeno vodstvo i potpuno zasluženo osvojili vrlo važna tri boda.

Komentari

komentari