Promjenjivo, vjetrovito i iznadprosječno toplo je, kratko rečeno, prognoza za iduće dane. Bit će i kiše, učestalije i obilnije u gorskoj Hrvatskoj, a povremeno će padati i drugdje. Sve to posljedica je vlažnog i nestabilnog zraka koji stiže s prostranim ciklonalnim sustavom. – piše Dnevnik

Nedjeljno jutro će u većini zemlje biti djelomice sunčano, s tim da nešto više sunca može biti u Slavoniji i prema istoku zemlje. U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će promjenjivije, a od jutra je moguće i malo kiše.

Bit će vjetrovito, u kopnenom dijelu puhat će umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar, a na moru umjereno, jako ali i olujno jugo. Uz južinu će biti razmjerno toplo, čak će i jutarnja temperatura u unutrašnjosti rijetko gdje biti ispod pet stupnjeva, a očekuje se da bi mogla biti i oko sedam, osam stupnjeva. Na Jadranu će ujutro biti 10 do najviše 12 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj može biti slabe kiše, premda se ona zapravo očekuje prema večeri, odnosno navečer i tijekom noći. Ostat će vjetrovito uz umjeren i jak jugozapadnjak, ali i dosta toplo za doba godine, većinom 15 do 18 stupnjeva.

U gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će promjenjivo oblačno, s povremenom kišom, a i ondje će oborina biti osobito prema kraju dana. U gorju će puhati umjeren i jak jugozapadnjak, na moru sve jače jugo, prema otvorenom bit će i olujno. Temperatura će, čak i u gorju, iznositi između 12 i 16 stupnjeva.

Kišni oblaci, potom i kiša, postupno će stizati i u Dalmaciju. Puhat će jako i olujno jugo, a temperatura će uglavnom biti između 14 i 17 stupnjeva.

I idućih dana izmjenjivat će se sunce i oblaci. Ipak, povremeno kiša, južina i temperatura bit će iznad prosjeka za sredinu ožujka. I na Jadranu će povremeno biti kiše ili pljuskova. Uglavnom će prevladavati južina i neće biti hladno. – piše Dnevnik

Komentari

komentari