Nakon 98 dana pauze, sa sedam dana zaostatka, sutra će na teren drugoligaši. U sljedećih tjedan dana odradit će tri kola nakon kojih ćemo znati redosljed te raspored posljednje trećine prvenstva.
Posljednji je to put da se Druga liga igra u tom formatu, naime, od sljedeće sezone starta liga sa 16 klubova, piše Dalmacija News.

Kao što je običaj u Drugoj ligi, mnoge momčadi doživjele su velike promjene. Jedna od tih momčadi je Dugopolje, koje je ostalo bez praktički cijele prve momčadi, ali potrudili su se iz uprave Dugopolja pa su stigle zamjene. Najzvučnije ime svakako je iskusni stoper Kaja Rogulj, a stigla su i dva Brazilca i jedan Argentinac. Teško je predvidjeti doseg ove nove momčadi, ali znajući Miroslava Bojka, Dugopolje će i drugi dio prvenstva provesti u vrhu tablice.

Šibenik nije puno mjenjao, otišli su igrači koji nisu puno igrali a stigla su trojica igrača koja bi po svemu trebala biti pojačanja za momčad sa Šubićevca, naročito Kukec i Španja. Čelni ljudi kluba izjavili su da će pokušati ostvariti plasman u Prvu ligu, ali da neće biti tragedija ako se ne ostvari ove sezone.

Solin također nije puno mijenjao, vratio im se iskusni Gruica a problem neefikasnosti pokušat će riješiti Mastelić. Očekuje se nastavak sigurne plovidbe sredinom tablice, Mirko Labrović svakako će izvući najbolje iz svojih igrača.

Druga momčad Hajduka ostala je bez GruiceŠeparovića i dvojca koji je otišao na posudbu u Dugopolje, Prtajina i Vojkovića. Utakmice u Drugoj ligi i dalje će mnogim mladim igračima biti odskočna daska za dres prve momčadi.

U prvom kolu nastavka, sutra od 15 sati, očekuje nas dalmatinski derbi između Dugopolja i Šibenika. Dvoboj je to koji će odrediti ambicije ta dva kluba u nastavku sezone. Pobjednik će postati jedan od kandidata za Prvu HNL dok će se poraženi morati zadovoljiti sredinom drugoligaške tablice. Druga momčad Bijelih gostuje kod Gorice, inače glavnog kandidata za promociju u elitni rang hrvatskog nogometa koji se u pauzi pojačao s nekoliko inozemnih igrača. Solinjani su na gostovanju kod Varaždina, još jednog pojačanog kandidata za ulazak u Prvu ligu.

Komentari

komentari